Moni on ainakin lapsena haaveillut tanssijan urasta ja harmittelee jälkeenpäin, että ei koskaan hakeutunut tanssitunneille lapsena tai nuorena. Näille ihmisille on kuitenkin hyviä uutisia, sillä tanssia voi harrastaa myös aikuisena ja kokonaan uuden lajin opettelukin on täysin mahdollista.

Tanssi ei katso ikää

Aiemmin vallalla on ollut käsitys, jonka mukaan tanssiakseen on oltava hoikka, nuori ja mieluiten myös nainen. Tämä vanhanaikainen, hölmö käsitys on kuitenkin aikansa elänyt ja nykyään suuri osa ihmisistä onneksi tietää, että tanssi ei katso sen kummemmin ikää, painoa kuin sukupuoltakaan.

Toki realiteetit on hyvä pitää mielessä, sillä ammattilaiseksi tähtääminen aikuisena saattaa olla vähintäänkin haastavaa ja kehitys saattaa iän myötä hidastua merkittävästikin. Tanssiharrastus kannattaa myös aloittaa rauhallisesti, niin ettei innostus lopahda heti alkuunsa.

Monet tanssiopistot tarjoavat erikseen tanssitunteja aikuisille, joissa on mukana joko aiemmin lajia harrastaneita tai kokonaan uuden lajin aloittavia. Ammattitaitoisen opettajan avulla kaikki saavat tunneista irti mahdollisimman paljon ja opettaja tarjoaa usein eri variaatioita niin, että kaikki voivat tanssia omalla tasollaan.

Ei kannata masentua, mikäli alussa tuntuu kuin sinulla olisi kaksi vasenta jalkaa, eikä voimaa löydy niin pohkeista kuin keskivartalostakaan. Oppiminen tapahtuu pienissä askelissa ja jo muutaman kuukauden jälkeen huomaat varmasti eroja siihen, miten kehitystä on tapahtunut ensimmäisistä kerroista.

Kehityksen myötä uudet tanssiliikkeet ovat kuin Unibet bonus ammattipelaajalle, ne ilahduttavat joka kerta ja niihin ei koskaan kyllästy. Tanssia kannattaa siis ehdottomasti opetella myös aikuisena sillä sen avulla voit paitsi parantaa omaa kuntoasi, kehität myös aivojasi, opit kärsivällisyyttä ja saat tunneilta myös uusia ystäviä.

Rohkeasti uusille tunneille

Jos on epävarma siitä, minkä lajin haluaa aloittaa, kannattaa hakeutua rohkeasti ja ennakkoluulottomasti uusille tunneille, vaikka ei olisi varma niiden sopivuudesta itselle. Monissa tunneissa on erillinen kokeilumahdollisuus ja tämä kannattaakin hyödyntää. Voi olla, että löydät sisälläsi uinuneen pikkuballerinan tai katutanssijan kokeilemalla uutta tuntia. Kaikkia tanssin harrastajia yhdistää rakkaus liikkeeseen ja itseilmaisuun tanssin avulla. Iästä ja ulkonäöstä riippumatta kaikki ovat oikeutettuja tanssimaan, oppimaan uutta ja kertaamaan vanhaa tanssin keinoin.